LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

ЛУКС ИМОТИ спонсорира изложба „Възрожденският дух на Копривщица и Мелник"

ЛУКС ИМОТИ е основен спонсор на изложбата „Възрожденският дух на Копривщица и Мелник", дело на младия творец Тодор Нанчев.

Изложбата ще продължи от 8.06.2011 г. до 8.07.2011 в Националния етнографски музей, който се намира в Националната художествена галерия в гр. София. Изложбата е организирана под патронажа на Посолството на Кралство Норвегия и Министерство на културата на България, а основен спонсор е ЛУКС ИМОТИ.

Тодор Нанчев е познат у нас като най-младият българин, печелил конкурса “АрхИдея”. Авторът е бил и най-младият член на Световната организация за слънчева енергия.

Авторът коментира настоящата изложба пред агенция Фокус: "Възрожденският дух на Копривщица и Мелник” има за цел да насочи вниманието към ценностите на Възраждането. С нея ще покажа свои авторски творби – къщи, пресъздаващи духа на Копривщица и Мелник. Това не са копия на съществуващи сгради, а са напълно авторски творби, измислени от мен. Новото е синтезът между архитектура и изящно изкуство, защото самите творби са макети като един вид скулптура – едно произведение на изкуството. Така съм ги изработил, за да се постигне основната цел – по пътя на изкуството да се покаже и популяризира по много достъпен и директен начин богатството, красотата и уникалността на българското културно-историческо наследство. Нашите възрожденски къщи са уникални и са само за България."

Настоящата статия е авторска и правата върху нейното разпространение принадлежат на нейния автор. Всички снимки, текстове, видео клипове, графични материали и банери в тази статия са собственост на автора и са защитени по закона за авторското право на Република България. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се с автора, за да получите разрешение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти