LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Къде да печелите от отдаване под наем

Fakti.bg

08.04.2015

 Гърция   доходност   Доходност   Пазарни тенденции   Великобритания  

Кризата в сектора на недвижимите имоти свърши и 2015-а ще е най-изгодната година за придобиване на имот с цел инвестиция. През следващите години пазарът на Стария континент ще върви само нагоре както по отношение на цени, така и на брой сделки.

Къде и в какви имоти е добре да се инвестира? Един от винаги печелившите ходове е покупка на апартамент в близост до университети. Ако вземем за пример една от меките на висшето образование – Великобритания, то там най-подходящите места са Ливърпул, Манчестър, Оксфорд. Цените на студията и апартаментите започват от 40 000 паунда и достигат до 70 000 паунда. Доходността е близо 10%. „Следва да се има предвид, че Великобритания е един пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата. Интересът към сделките в чужбина нараства и това ще е последната година, в която цените ще бъдат изгодни и биха направили покупката печеливша”, казва Никола Стоянов, управляващ партньор на компания „Лукс имоти”.

В момента пазарът е в преходен период, цените са все още ниски и сега е моментът за покупка на ваканционен имот или за инвестиция в проект. „Една от причините за това е, че все още малко спекуланти са се включили на пазара”, обясняват от „Лукс имоти”.

Луксозният сегмент остава един от най-печелившите. Добра опция за покупка са Испания и Франция, където цените на подобен тип активи са съответно 200 000 EUR и 300 000 EUR. По-скромните финансови възможности на българите, решили да придобият имот зад граница, ги карат да се насочват към пазари като Гърция. „Там имаме нови договори с един от водещите строители в Северна Гърция. Определено ще има какво да предложим през тази година на нашите клиенти”, казва Стоянов.

Разгледайте имоти за продажба в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти