LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Експерт: Българи инвестират в имоти в Лондон

БЛИЦ

25.05.2015

 Гърция   доходност   Доходност   Великобритания  

Пазарът във Великобритания се оказва привлекателен за българите с пари, които търсят къде да инвестират средства на фона на доближаващите се до нулата лихви в банките. Става дума обаче за малко на брой нашенци, които не само имат пари, но и бизнес-усет. Това твърди Никола Стоянов, управляващ съдружник в ЛУКС ИМОТИ.

Според него, британският пазар предлага една много добра доходност с едни нови продукти, които излязоха на пазара през последните години, те са малко екзотични за нашите разбирания - те са инвестиции в студентски жилища и паркинги по летища и други подобни, където има гарантирана доходност в рамките на 10% годишно, като тази доходност е гарантирана за 5 години.

Експертът припомня, че първите години от кризата 2009 до 2013 българските инвестиции в имоти зад граница бяха на минимални нива, но покупките в Гърция никога не са спирали дори и през кризисните месеци.

«Определено от средата на миналата година и началото на тази интересът към покупки особено в южната ни съседка в северната част на полуостров Халкидики се е увеличил многократно, също и запитванията. Интересно е да се отбележи, че тази година имаме засилен ръст на имоти в Гърция на над психологическата граница от 1 млн. евро. Има все повече запитвания от хора, които наистина търсят в най-високия сегмент на пазара в Гърция”, посочи Стоянов.

Според него, нашите сънародници сключват сделки в рамките на 150 -200 хил. евро, това е масовият случай. Вече говорейки за луксозни имоти бюджетите са от 400 000 евро нагоре.

Оригиналния материал може да видите в сайта на медията

Вижте оферта за инвестиция в студентски жилища

Вижте имоти в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти