LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Секторът на имотите под наем на Острова расте с бързи темпове

Investor.bg

02.06.2015

 Доходност   Инвестиции   инвестиции   доходност   Великобритания  

Собствениците на имоти, отдавани под наем, във Великобритания са спечелили 112 млрд. паунда през 2014 г., съобщава онлайн порталът themovechannel.com.

Секторът на имотите, отдавани под наем, в страната продължава да се разраства заради големия брой потенциални наематели, които нямат възможност да купят свой собствен дом, отбелязва изданието.

За една година до края на март наемателите на Острова са се увеличили с близо 150 хил. домакинства. Три четвърти от новосформираните домакинства в страната избират да си наемат жилище.

Според прогнозите до 2020 г. във Великобритания сформирането на нови домакинства ще продължи с бързи темпове, което означава, че секторът на имотите, отдавани под наем, ще продължи да се разширява.

Към края на март общата стойност на имотите, отдавани под наем в страната, достига близо 991 млрд. паунда, като отбелязва 11% ръст на годишна база, отчита още изданието. Стойността им достига 43,1% от фондовата борса, като преди 15 години е била само 12,2%.

Очаква се стойността на имотите, отдавани под наем, да превиши 1 трлн. паунда още през тази година и да достигне 1,07 трлн. паунда към март 2016 г.

За годината до края на март средностатистически имот на Острова е генерирал доход от наем и капиталова печалба в размер на малко над 24 хил. паунда, което е само с 1 000 паунда под дохода от средната работна заплата в страната.

Ситуацията на пазара на имоти под наем във Великобритания обаче повдига опасения за достъпността на жилищата, условията за наемателите и потенциалната опасност от измами. Според последните данни на властите около 740 хил. домакинства живеят в частни жилища под наем, които вредят на здравето на обитателите им. Същевременно собствениците на опасните имоти са получили около 5,6 млрд. пануда приходи от наеми за една година.

Студентски жилища във Великобритания - сигурна и доходоносна инвестиция

Вижте имоти за продажба във Великобритания

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти