LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Пазарът на жилища в Испания продължава да се възстановява

Investor.bg

08.05.2015

 Инвестиции   инвестиции   Испания   Цени   цени  

Пазарът на жилища в Испания продължава да се възстановява. Най-новите данни за продажбите през февруари показват, че те са по-високи спрямо миналата година, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Според консултанти изглежда, че пазарът е достигнал дъното през 2014 г.

На годишна база е отчетен ръст на сделките с жилища в Испания от 14 на сто. Той обаче се движи изцяло от сделките със стари жилища – 53 на сто. При новото строителство ситуацията остава тежка и през февруари е отчетен спад на сделките от 30 на сто спрямо същия месец на предходната година.

Ръстът на продажбите на жилища в Испания варира драстично в отделните региони. По-активен е пазарът по крайбрежието и особено в района на Барселона.

Според брокери сривът на продажбите при жилищата ново строителство се дължи на свиващото се предлагане.

Отчита се и лек ръст на цените на имотите в някои райони. Според една от най-големите оценителски компании в Испания - Sociedad de Tasación, цените са нараснали с 3 на сто през първото тримесечие на годината, като това е ръст за трето поредно тримесечие.

Разгледайте луксозните имоти, които предлагаме за продажба в Испания

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти