LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Къде поскъпват най-бързо луксозните имоти

Fakti.bg

01.12.2015

 Лондон   Испания   Париж   Мадрид  

Лондон и Париж заемат второто и третото място по темп на поскъпване на луксозни имоти в Европа. Изненадата е първото място, което се оказва, е за Мадрид. Ръст от 5.2% в цените на имотите в луксозния сегмент се отчита там през септември на годишна база, сочат данните на консултантската компания Knight Frank.

В същото време се отчита ръст и в броя на реализираните сделки. С 25% се е увеличила продажбата на луксозни апартаменти и къщи в Мадрид през първите девет месеца на настоящата година отчитат от испанското Министерство на развитието.

Значително се е затворила ножицата между офертната цена и тази, на която реално се сключва сделката. Това до известна степен може да се дължи и на уравновесяване между търсенето и предлагането. През 2014-а средно са били необходими между 10 и 12 месеца, за да се намери купувач на луксозен имот. За сравнени, през тази година този срок е значително съкратен и вече е между 3 и 6 месеца.

Луксозните имоти в Мадрид са съсредоточени в кварталите Саламанка, Джеронимо и Чамбери. Близо 70% от клиентите търсят апартаменти и къщи на стойност между 1 млн. EUR и 2 млн. EUR и то именно във въпросните райони. Поскъпването на луксозните имоти в Саламанка и Джеронимо е съответно 7% и 8% на годишна база.

Чужденците заемат около 30% от пазара на луксозни имоти в испанската столица. Интересно е да се отбележи, че за последните две години техният брой се е удвоил. Най-голям интерес има от инвеститори от Латинска Америка. Част от тях купуват имот в Мадрид с цел използване като втори дом в Европа, а други разглеждат покупката като успешно вложение.

Вижте луксозни имоти за продажба в Испания

Разгледайте луксозни имоти във Франция за продажба

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти