LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България е на второ място в ЕС по отношение на ръста на цените на жилищата

Businessnovinite.bg

04.10.2023

Наблюдава се увеличение с 0,3% на цените на жилищата в Европейския съюз.

Цените на жилищата в България са се увеличили с 4,3% през второто тримесечие на 2023 година спрямо първото тримесечие, когато увеличението е било с 1,6%, според Евростат.

Така България заема второ място в ЕС по отношение на най-големия ръст на жилищните цени за тримесечието, след Латвия (+5,1%).

Според последните данни на Евростат, цените на жилищата в Европейския съюз са се увеличили с 0,3% през периода април-юни, спрямо предходното тримесечие през 2023 година, докато наемите нарастват с 0,7%. В сравнение със същото тримесечие на миналата година, има спад на цените на жилищата в ЕС с 1,1%, и увеличение на наемите с 3%.

В еврозоната цените на жилищата спадат с 1,7%, което е първият годишен спад от 2014 година.

През предходното тримесечие, България е заемала пето място наред със Словения по отношение на най-големия ръст на цените на жилищата. Повече увеличения са били забелязани в Унгария (+3,6%), Хърватия и Кипър (+2% за всяка) и Литва (+1,8%).

Прочетете цялата статия тук.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти