LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Метрото на София се разширява до Окръжна болница и Студентски град

Метрото на София планира да разшири мрежата си в рамките на четири години. Строителството на разклонението на третата линия до Окръжна болница, през кв. "Слатина" е започнато в края на ноември тази година. Предвижда се тази линия да обслужва над 75 000 жители и да подобри транспортното обслужване в райони, където в момента то е задоволително.

Подготвят се още нови проекти за разширение на метрото: нова спирка на бул. "Черни връх", линии към Симеоновско шосе и Студентски град, както и развитие на метрото на север.

Директорът на "Метрополитен", инж. Стоян Братоев, споделя, че строежът на метрото включва и създаването на буферни паркинги.

Финансирането на проектите идва от оперативна програма "Транспорт", допълнителни средства са осигурени чрез банков заем, гласуван от Столичния общински съвет.

Цялата статия можете да прочетете тук.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти