LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

6 предимства при закупуване на имот в Дубай

LUXIMMO

16.08.2023

През годините Дубай несъмнено се утвърди като виден глобален център за недвижими имоти. Освен стратегическото местоположение между Изтока и Запада, репутацията му на оживен космополитен център го прави идеална дестинация както за инвеститори, така и за жители. Докато Дубай продължава да се развива и успехът му нараства, инвестирането в неговия пазар на имоти остава с голям потенциал за висок доход и качествен начин на живот.

Закупуването на имот в Дубай предоставя множество предимства за тези, които търсят сигурен, ефективен и динамичен пазар. В тази статия ще разгледаме няколко ключови предимства, които правят инвестициите в дубайски имоти толкова привлекателни.

Представяме Ви 6 предимства при покупката на имот в Дубай:

1. Инвестиция без данъци

Силно привлекателен аспект в инвестирането в пазара на недвижими имоти в Дубай е свободната от данъци среда. За разлика от много други космополитни градове, Дубай не налага на данък върху личните доходи, данък върху капиталовата печалба или данък върху собствеността. Тази благоприятна данъчна рамка прави придобиването на имоти по-рентабилно и повишава възвръщаемостта на инвестициите. Така инвеститорите могат напълно да се възползват от поскъпването на имотите, без да бъдат обременени от данъчни съображения.

2. Стабилен пазар на недвижими имоти

Секторът на недвижимите имоти в Дубай постоянно показва стабилност и растеж. На фона на световните икономически колебания пазарът на имоти в Дубай демонстрира устойчивост, привличайки инвеститори, търсещи сигурни и доходоносни възможности. Проактивните правителствени инициативи на града, процъфтяващата туристическа индустрия и разнообразните мега-събития колективно укрепват устойчивостта на пазара на недвижими имоти. Придобиването на имот в Дубай има потенциал както за увеличение на капитала, така и за надежден доход от наем.

3. Разнообразни опции за имоти

Пазарът на недвижимите имоти в Дубай може да се похвали с широк набор от възможности за избор на жилища, които да задоволят предпочитанията на различни инвеститори. Независимо дали предпочитате разкошни вили, луксозни апартаменти, или крайбрежни резиденции, нашите консултанти са готови да презентират предложения в различни квартали и общности, всеки от които има своя уникален характер и удобства. Това разнообразие позволява да се намират имоти в съответствие с бюджета, начина на живот и инвестиционните цели на всеки потенциален купувач.

4. Права на собственост за чужденци

Правителството е разграничило редица зони и региони със свободна собственост (Freehold), където чуждестранни лица могат да придобият пълна собственост върху недвижимото имущество. Тази благоприятна за инвеститорите политика привлича значителен приток на чуждестранни инвестиции, което допълнително дава тласък на сектора. Тук идва моментът да споделим, че нашето портфолио се състои само от имоти със статус Freehold.

5. Златната виза

Правителството на ОАЕ наскоро въведе облекчения в програмата за Златна виза, предоставяйки дългосрочно пребиваване на лица, които искат да живеят, работят, инвестират, извършват бизнес или създават свои собствени предприятия в Емирствата. Кандидатите могат да получат златна виза като направят инвестиция от 2 милиона дирхама ($ 547,945), а продължителността на визата е удължена от 5 на 10 години. Тази инициатива е насочена към привличане на повече инвеститори и предприемачи в страната, като същевременно предоставя подобрени възможности за дългосрочно уреждане и икономически напредък. Нашите консултанти са на разположение да оказват съдействие по всички въпроси, свързани с тази тема.

6. Инфраструктура и удобства от световна класа

Дубай е известен със своята инфраструктура от световна класа и несравними удобства. От най-съвременни транспортни системи до първокласни здравни институции, учебни заведения и атракции за отдих, градът предлага несравнимо качество на живот. Инвестирането в имоти в Дубай означава да бъдете част от процъфтяващ, модерен метрополис, който непрекъснато се стреми да постави нови еталони в градския живот. Тези благоприятни условия не само привлича купувачите на имоти, но също така осигурява голямо търсене на имоти под наем.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти