LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Забелязва се ръст в строителството на висококачествени имоти

Profit.bg

13.05.2015

 Инвестиции   инвестиции  

Все повече наистина качествени имоти на високо европейско и световно ниво започнаха да се осъществяват в България и все повече ще има, каза Никола Стоянов, управляващ партньор на Лукс Имоти, по време на форума „Шумът на парите“.

Новото строителство стагнираше заради кризата в последните 5-6 години, но междувременно строителните технологии доста напреднаха, включително архитектурните, довършителни работи, смарт системите, зелените домове и т. н. Нашите архитекти и специалисти, или поне една част от тях, са на добро ниво. Много от тях проектират и в чужбина, не само екстериорни архитектурни проекти, но интериорни дизайнери имат успехи на запад, заяви Стоянов. Нямаха кураж инвеститорите да започват проекти във високия сегмент в последните години, но сега вече се забелязват опити, макар и плахи и от малко на брой инвеститори, според Стоянов.

Прави ми впечатление, че наистина има ръст в строителните разрешения и стартирано ново строителство, но отново повечето примери са за евтиното изпълнение. Ниската цена остава основен фактор за успешни продажби. Няма как да се направи качествена дълговечна сграда, с евтина експлоатационна цена, ползвайки най-остарели методи и най-евтини материали. Има положителна тенденция обаче хората да се информират и да оценяват добрите имоти и съответно - да са готови да ги платят, каза още Стоянов.

Свободният пазар ще утвърди добрите брокерски практики на имотния пазар След като регулацията на дейността на брокерските на недвижими имоти не се случва, то нека да оставим свободният пазар да си свърши своето и след време ще има и традиции в тази посока, каза още Никола Стоянов.

Компаниите, които подхождаме по-професионално към този пазар, не сме чак толкова много, ние помежду си можем да обменяме информация, да информираме клиентите си, да поставяме високите стандарти и да обучаваме нашите консултанти, да поддържаме добрите практики и да не залитаме в лошите, въпреки че понякога са по-печеливши за кратък период от време, но устойчивото развитие и доброто бъдеще на една компания се основава на добрите практики, аргументира се Стоянов.

Разгледайте луксозни апартаменти в София

Разгледайте луксозни къщи в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти