LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Има ръст на европейските купувачи на имоти у нас

Profit.bg

13.05.2015

 Инвестиции   инвестиции  

Очаквам силно завръщане на англоговорящи клиенти на пазара на ваканционни недвижими имоти в България, главно англичани. Това каза Никола Стоянов, управляващ партньор на Лукс Имоти, по време на Шумът на парите.

Европейските купувачи вече увеличиха доста покупките на такъв тип недвижимости в България и тази тенденция ще продължи, според Стоянов, а пазарът в Англия е генерирал доста ресурси от продажби там и икономиката им върви добре, аргументира се експертът. Тази тенденция обаче е успоредна с отлива на рускоезични купувачи на ваканционни имоти за собствено ползване, които доминираха пазара през последните близо 4 години. Тенденцията там е негативна по разбираеми причини – войната в Украйна и кризата и изолацията в Русия правят клиентите неуверени в покупката, не само в България, а и навсякъде в Европа, където бяха активни, заяви Стоянов.

От друга страна, все повече чужденци идват в България да правят бизнес. Те купуват градски имоти в големите градове основно, каза още Стоянов.

Добро впечатление през последната година в това отношение прави Пловдив, където пазарът беше доста стагнирал, но от началото на тази и края на миналата година се засили интересът, особено от бизнес клиенти, които инвестират в икономиката на града, откриват нови предприятия, колцентрове, местят бизнеса си в този град и пр. Тези чужденци са все повече фактор и на пазара на качествени луксозни имоти също, посочи експертът.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти