LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Расте търсенето на луксозни имоти

Вестник "24 часа"

08.04.2015

 София   доходност   Доходност   Пазарни тенденции  

Двукратен ръст в търсенето на луксозни къщи от български купувачи отчетоха от Лукс Имоти. Клиенти с висок бюджет - над 700 хил. евро, се насочвали към планинската част и далече от зоните на старите къщи. Те бягали от райони с недобра екология заради използването на твърди горива през зимата.

Заможните предпочитали къщи със собствен парцел и дизайнерски интериор. Хората с високи доходи избягвали дори луксозните пентхаузи в затворени комплекси, за да намерят собствена къща с двор. Заради недостига на такива имоти това вдигнало търсенето на парцели, на които те да си построят. Като резултат - свободните парцели в такива зони до Витоша били на привършване, а цените им растели.

Според брокерите, тенденцията щяла да се запази - предлагането ще е все по-слабо, а цените ще се повишават.

В София нямало елитни квартали с традиции в строителството на престижни къщи и вили, каквито има в много други столици, смятат експертите. Те обаче прогнозират, че въпреки търсенето няма голям шанс в столицата да се обособят елитни зони, т.нар. „квартали на богатите".

Разгледайте оферти на луксозни къщи за продажба в София

Разгледайте луксозни къщи под наем в София

Вижте всички луксозни къщи за продажба в България

Доверете ни своя луксозен имот

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти