LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българите купуват основно ваканционни имоти в Гърция

Еcon.bg

26.03.2015

 Гърция   Инвестиции   инвестиции   доходност   Испания   Доходност  

Гърция е номер едно за покупка на имоти от български купувачи. През последните години все по-често започнаха да търсят да закупят имоти извън страната. По думите на Никола Стоянов, управляващ партньор в агенция за луксозни имоти, интересът към сделките в чужбина нараства. Очакванията са това да е последната година, в която цените ще бъдат изгодни и биха направили покупката печеливша.

По данни на компанията средната доходност от отдаване под наем на луксозни имоти в София е 5,2%. Това ниво е значително по-високо от нормалните нива на доходност от подобен род активи в развитите страни на Западна Европа.

От агенцията препоръчват на хората, които търсят добра доходност, да инвестират в два типа имоти в Обединеното кралство – апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд, като тук влизат студиа или апартаменти в близост до университети.

Цените за подобен вид жилища започват от 40 000 паунда и могат да достигнат 60-70 000 паунда, а доходността е около 10% годишно. Следва да се има предвид, че Великобритания е един пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата, посочва Стоянов.

Най-голям интерес сред британците традиционно привличат имотите в Испания, Франция, Италия, Португалия и американския щат Флорида.

Луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 000 евро, а във Франция – от 300 – 350 000 евро. Ако се вземе по-нисък сегмент обаче, цените в Испания са от 60-70 000 евро.

Очакванията са през следващите години да се наблегне основно на закупуването на ваканционни имоти. Данните показват, че активният британски купувач се завръща в страни като Испания, Франция, до голяма степен и Португалия.

Разгледайте луксозни имоти в Гърция

Вижте луксозни имоти в Испания

Разгледайте луксозни имоти във Франция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти