LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Заможните клиенти избират жилище с панорама и гараж

Строителство имоти, бр.45, 16.12.13

Решилите да инвестират средства в собствено жилище платежоспособни клиенти държат не само на локацията и квадратурата на имота, но и на гледката, на която могат да се радват.

Брокери, търгуващи в различните областни градове, отчитат засилен интерес към жилища на по-висок етаж. Вече не е рядкост клиентите да се интересуват от цялостния план за развитие на микрорайона, в който искат да купят жилище. Проявяват любопитство какво ще се строи в близост с тяхната кооперация, на колко етажа ще са постройките, както и какви обществени функции ще изпълняват, ако не са изцяло за жилищни нужди.

Купувачите, готови да платят по-висока цена, искат имотите да са в нови кооперации, а апартаментите да са луксозно завършени. Друга неотменна част от претенцията на заможните клиенти е наличието на гараж в сградата. За новите кооперации този въпрос не е толкова труден, но в по-стари такива се оказва проблем. Липсата на гараж сваля доста от цената и на най-хубавото жилище, сочи анализът на брокери.

Дори имоти, които се купуват с цел инвестиция и отдаване под наем, е желателно да са с екстра и за автомобил. Цената на апартамент под наем в големите градове скача чувствително, ако към него има гараж или запазено паркомясто в съседство.

Анализ на пазара на имоти в последното тримесечие на годината показва, че намалява интересът към купуване на мезонети. Клиентите с финансови възможности, които искат по-голяма квадратура имот, все по-често прибягват до закупуване на цял етаж от кооперация, вместо на жилище на две или на три нива.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти