LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Цените в Гърция продължават да падат

Монитор, 12.08.13, с.21

Цените на жилищните имоти в Гърция (апартаменти и къщи) са паднали средно с 11,6% на годишна база, сочат данни на централната банка на страната за второто тримесечие, цитирани от онлайн изданието Property Wire и Investor.bg.

Спадът от началото на кризата до края на 2012 г. се оценява на около 30%, а ревизирани данни за първото тримесечие на тази година показват, че средното понижение на цените е било 11,3% на годишна база. За цялата минала година спадът спрямо 2011 г. възлиза на 11,7%, показват още данните на централната банка.

Цените на по-старите имоти се понижават по-бързо, което е индикатор, че продавачите им бързат да ги продадат, за да получат свежи пари. В резултат на това те са готови да намалят значително офертните цени.

Между април и юни 2013 г. цените на новите апартаменти са паднали с 11,3% на годишна база, докато при по-старите понижението е с 11,8%. Според ревизирани данни за първото тримесечие спадът при цените на новите апартаменти е с 10,3%, а при старите - с 12%.

Най-сериозно е поевтиняването на жилищата в Атина - средно с 12,7% през второто тримесечие в сравнение с 10,7% за Солун. В останалите водещи градове на Гърция понижението е с около 11%, а за регионите и по повечето острови то е с над 10%.

Разгледайте нашите оферти на имоти в Гърция за продажба и под наем

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти