LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Очакванията за луксозния сегмент са позитивни

в. Строителство имоти, 05.02.12. Статия "Очакванията за луксозния сегмент са позитивни"

Вестник Строителство имоти цитира анализа на ЛУКС ИМОТИ за пазара на елитни недвижими имоти през 2011 г. Според компанията сравнително успешна е била изминалата 2011 г. за пазара на луксозни имоти. През годината сегментът е постигнал стабилни цени и сходни нива на обемите на продажби спрямо 2010 г.

Наблюденията на консултантите сочат, че през първите шест месеца на 2011 г. активността в най-високия пазарен сегмент е била доста по-голяма в сравнение с втората половина на годината. Реално компанията е реализирала най-много сделки през първите месеци на миналата година.

Средната цена на продадените луксозни апартаменти в столицата през 2011 г. е била 165 000 евро. Отчетените средни нива са близки до тези от 2010 г. Основното търсене е било насочено към апартаменти в София на цени между 120 000 и 300 000

евро. Предпочитанията са били за напълно завършени и обзаведени жилища, които да отговарят в максимална степен на желанията и вкусовете на новите им собственици.

За придобиването на къща купувачите са били склонни да платят най-вече цени около 500 000 евро, но нерядко са били съгласни и на сделка за 1 000 000 евро.

Според доклада средната наемна цена на големи луксозни апартаменти и къщи в София през 2011 г. е била 1500 евро на месец.

Обемът от сделки с луксозни недвижимости през годината е бил относително малък на фона на общия имотен пазар. Професионалистите посочват, че на практика няма строителство на нови обекти и комплекси в елитния сегмент. Затова се очаква предлагането на такива жилища през следващите няколко години да бъде ограничено, тъй като в един момент пазарът ще абсорбира истински луксозните имоти и недостигът ще бъде неизбежен.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти