LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България и Гърция предлагат имоти на изключително изгодни цени

по www.homesgofast.com, Статия "България и Гърция предлагат имоти на изключително изгодни цени"

Икономически проблеми на Гърция може да са добре документирани, но несгодите на страната предлагат възможности на чуждестранните инвеститори, които търсят да купят имот в Южна Европа. В България цените също паднаха значително в сравнение с преди кризата, което означава имоти на изгодни цени за чуждестранните инвеститори.

Кризата удари силно имотите в България

Новинарският портал Turkish Weekly коментира, че „собствениците на имоти в Южна Европа играят подобна игра – надявайки се цените да започнат да се връщат на нивата си отпреди 2008 г., когато глобалния имотен балон започна да се пука и икономиките по света започнаха да се сриват.”

Икономическата криза удари силно България. Жилищният пазар в страната процъфтяваше от 2000 г. до около 2007 г., но след началото на кризата настанаха трудни времена. От 2008 г. насам цените на апартаментите в столицата София паднаха с 40%, коментира Полина Стойкова – Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES (компанията-майка на ЛУКС ИМОТИ).

Полина Стойкова допълва: „2009 година бе най-трудната. През 2010 г. изглеждаше, че нещата се връщат към нормалното, но 2011 г. бе противоречива.”

Въпреки повечето сделки в началото на 2011 г., дълговата криза в Европа забави имотния пазар в България през втората половина на годината.

Гърция – едно от малкото места за покупка на дом на морето на достъпна цена

Цените на имотите в Гърция паднаха с 14% и се върнаха на нивата си от 2005 г., когато страната изживяваше следолимпийски възход. Единствено високият процент на собственост в Гърция предотврати по-значителното падане на цените на имотите.

Въпреки това интересът на чуждестранните инвеститори към Гърция остава силен. Йоана Плакокефало – директор на гръцка фирма за недвижими имоти – казва: „Чуждестранният интерес към гръцките имоти остава все така силен. Но докато преди години немците и британците бяха тези, които движеха пазара, през последните 5 месеца получаваме запитвания от заинтересувани купувачи от Русия, Чехия, България и Израел.”

Тя добавя: „Гърция е едно от малкото места в Европа, където мечтаната къща на морето все още е на достъпна цена.”

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти