LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

bTV: Колко струва да си купиш гръцки остров?

Телевизия bTV

28.07.2015

 Гърция   Инвестиции   инвестиции   Острови  

Националната телевизия bTV излъчи репортаж на тема: „Колко струва да си купиш гръцки остров?”. По темата своето мнение даде Директорът бизнес развитие на ЛУКС ИМОТИ Полина Стойкова. В репортажа аудиторията се информира относно цените на гръцките острови и кои острови в Гърция се продават. Полина Стойкова говори за това дали има интерес към покупка на острови в Гърция от страна на българи и каква сума е необходима за покупка на остров в Гърция.

Българи се интересуват от купуването на гръцки острови. Заради кризата в южната ни съседка цените на имотите са в пъти по-ниски отпреди.

Гърция - над 13 хиляди и 500 километра брегова ивица и 6 хиляди острова край лазурни води. След Джони Деп, който си купи един в Егейско море, българи също вече проявяват интерес към такава инвестиция.

„Има принципен, заявен интерес и към покупката на острови, които са доста атрактивен и екзотичен тип имот, какъвто в България не може да бъде закупен”, заяви Полина Стойкова.

Късметлията, който спечели 7 милиона от тотото, може да инвестира например в остров Свети Атанасиос. Намира се край Делфи и струва "едва" 1 милион и 600 хиляди евро. Това е около 3 милиона и 100-150 хиляди лева.

Следващият остров, който също е за продан, се казва Нисос София. Намира се в Йонийско море и парцелите върху него започват от около 4 милиона евро.

Остров Строгило пък се продава за около 4 милиона и 500 хиляди евро.

„ Цените започват от 1 милион евро в зависимост от това къде е разположен и каква е неговата площ. Така че заможните българи все повече се информират и търсят възможност за инвестиции, включително и в острови в чужбина”, коментира Стойкова.

40 хиляди евро струват къщи и вили по бреговете на Халкидики. Банките биха ви отпуснали ипотечен заем, за да си купите, но ще трябва да заложите имот в България.

Гледайте репортажа, излъчен по bTV

Вижте нашата селекция от луксозни имоти за продажба и под наем в Гърция

Заявете консултация с експерт

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти