LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българите купуват имоти в чужбина основно в Гърция

Investor.bg

25.03.2015

 Гърция   Инвестиции   инвестиции   Испания   Франция  

Българските купувачи на имоти се еманципираха доста през последните години и започнаха да купуват имоти извън пределите на България в добри мащаби, коментира управляващият съдружник на агенцията „Лукс Имоти“ Никола Стоянов.

По думите му традиционно Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи.

Агенцията за луксозни имоти е участвала в имотното изложение във Великобритания „А Place in the Sun“ в средата на март и наблюденията й оттам сочат, че в Лондон кризата отдавна е отминала, цените се повишават, а доходностите в сектора са добри.

От компанията препоръчват на своите клиенти, които търсят добра доходност от инвестиции в имоти, два типа имоти в Обединеното кралство – апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд, като тук влизат студиа или апартаменти в близост до университети.

Цените за подобен вид жилища започват от 40 хил. паунда и могат да достигнат 60-70 хил. паунда, а доходността е около 10% годишно. Следва да се има предвид, че Великобритания е пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата, посочва Стоянов.

Британските купувачи определено се завръщат в страни като Испания, Франция, до голяма степен и Португалия. В следващите години ще видим значително повече покупки на ваканционни имоти, очаква Стоянов.

Според него луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 хил. евро, а във Франция – от 300-350 хил. евро. В по-ниския сегмент обаче цените в Испания започват от 60-70 хил. евро.

А Place in the Sun е най-популярното изложение във Великобритания за имоти в чужбина. То се състоя в Манчестър от 13 до 15 март и привлече над 5000 души. Най-голям интерес сред британците традиционно привличат имотите в Испания, Франция, Италия, Португалия и американския щат Флорида, сочат наблюденията на „Лукс имоти“.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти