LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Богати българи изкупуват имоти в Гърция

Вестник "Телеграф"

14.05.2015

 Гърция   Инвестиции   инвестиции   Шумът на парите  

Все повече българи търсят да купят луксозни имоти в Гърция като инвестиция. Това каза Никола Стоянов от „Лукс Имоти" по време на втория ден от форума „Шумът на парите", който се проведе в столицата.

Според него тенденцията е възникнала в началото на тази година и се задълбочава. Цените на жилищата в Северна Гърция са претърпели слабо понижаване. Поради големия интерес от страна не само на българи, но и на сърби и македонци да инвестират в имоти на цени над 1 млн. лв. брокерите не очакват цените да продължат да спадат, независимо как ще се развие ситуацията с дълга на държавата.

Инвеститорите, които са обезпокоени от последиците от гръцката криза, могат да намерят сигурен пристан в съседна България, отбелязва междувременно Блумбърг.

България е защитена, защото има много нисък държавен дълг, a правителството има план да намали бюджетния дефицит, се отбелязва в анализа. „Дори и страната да е под риск заради близостта си до Гърция, този риск е добре контролиран", казва инвестиционен консултант от Франкфурт.

Вижте имоти за продажба в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти