LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

TV7: Българи купуват имоти за почивка в Гърция

Телевизия TV7

20.07.2015

 Гърция   Халкидики  

Телевизия TV7 потърси мнението на директора бизнес развитие в ЛУКС ИМОТИ Полина Стойкова и брокера на компанията за Гърция Никола Чолаков в репортаж за покупките на имоти в Гърция, излъчен в централната емисия на телевизията. В репортажа аудиторията се информира относно цените на имотите в Гърция. Експертите от ЛУКС ИМОТИ съобщават в кои селища на Халкидики българи предпочитат да купуват имоти за почивка и какви са им изискванията към имотите. Също така дават информация за наемните цени на ваканционните имоти в Гърция.

Можете да прочетете оригиналната статия тук

Кризата в Гърция и очакването за спад на цените на имотите в южната ни съседка активизира търсенето на апартаменти и къщи в популярните сред българите курорти. Повечето наши сънародници търсят имот за ваканцията си, като задължителното условие е да има изглед към морето или дори да е на първа линия.

Интересът към покупка на имоти в Гърция започна още през 2007 година, като най-много българи са собственици на имоти на полуостров Касандра на Халкидики. Предпочитани са селищата, разположени във вътрешната част на полуострова, която гледа към втория ръкав.

През последните години нараства интересът и към п-ов Ситония и ваканционните селища Никити, Вурвуру, Неос Мармарас. Увеличават се и българските туристи, които посещават селищата преди полуостров Касандра, а също и Кавала, района около Аспровалта, Врасна и Ставрос.

Търсят се апартаменти и къщи с цена от 40 хил. до 250 хил. евро, но има и богати наши сънародници, готови да дадат и над 1 млн. евро, отбелязват брокерите. Цената на квадратен метър е от 1300 до 2000 евро, което е съпоставимо с имотите на първа линия в добрите български курорти.

В последните години цените на ваканционните имоти намаляват, но брокерите не очакват срив заради кризата, защото и търсенето е голямо. За миналата година средното намаление е 8%, а от началото на тази година - с около 4 на сто. А повечето българи са склонни и да търсят допълнителен доход от имота си.

Апартамент или къща до плажа се отдава под наем за 100-150 евро на вечер, а самостоятелна къща за няколко семейства - за около 300 евро. За покупка на имот в Гърция е необходимо да си извадите данъчен номер. Разходите по сделката са около 10-12% от продажната цена.

Гледайте репортажа, излъчен по TV7.

Вижте нашата селекция от луксозни имоти за продажба и под наем в Гърция

Заявете консултация с експерт

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти