LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Уорън Бъфет си купи гръцки остров

БТА

20.07.2015

 Инвестиции   инвестиции   Гърция   Острови  

Американският инвеститор и филантроп Уорън Бъфет е купил гръцкия остров Агиос Томас /Свети Тома/. Той се намира от северозападната част на остров Егина в Сароническия залив край Атина, съобщават гръцките елекотронни медии, цитирани от БТА.

Икономическото издание "Нафтемборики" пише, че островът е купен за 15 милиона евро, и че сделката е в съдружие с италианския милионер Алесандро Прото, според компанията за недвижими имоти Прото Груп.

Покупката е била финализирана в четвъртък. Двамата купувачи планират на инвестират в недвижимости на острова, който е с площ от 1,2 квадратни километра.

Отбелязва се, че за Алесандро Прото, акционер на в."Ню Йорк таймс", това е третата най-голяма сделка в недвижимости съвместно с милиардера Уорън Бъфет, който казва, че "в Гърция има много възможности в момента и че много хора са готови да инвестират.

По-рано стана известно, че холивудският актьор Джони Деп също е купил друг гръцки остров за сумата от 4.2 млн. евро.

Вижте нашата селекция от луксозни имоти за продажба и под наем в Гърция

Заявете консултация с експерт

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти