LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Имотният пазар у съседите е горещ

Fakti.bg

19.08.2015

 Инвестиции   Халкидики   инвестиции   Гърция  

Пазарът на ценни книжа в Гърция може и да е достигнал дъното, на интересът към къщи по гръцките острови достига връхната си точка през това лято. Повечето заявки идват от Европа и Източна Азия, обясняват брокери. Редица чуждестранни инвеститори разглеждат имоти на най-известните в цял свят острови - Миконос и Санторини, както и порт Хели с надеждата, че цените им рязко ще спаднат.

С 40% поевтиняха имотите в Гърция от 2007 г. досега, сочат данните на Централната банка на южната ни съседка. Преди да се стабилизира пазара през миналата година, цените на имотите в Миконос са били с 30% надолу в сравнение с периода преди началото на кризата. Пазарът леко се възстанови през 2014 . Въпреки, че търсенето нарасна, не се реализира ръст в броя на сделките.

Собствениците на имоти по островите не са склонни да отстъпват от цената, на която са обявили имота за продажба. Предпочитат да отдават къщата или апартамента си под наем, отколкото да го продадат за жълти стотинки.

Вижте нашата селекция от луксозни имоти за продажба и под наем в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти