LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българите предпочитат бреговете на Бяло море

Монитор

26.03.2015

 Доходност   Инвестиции   инвестиции   Гърция   доходност  

Българите с повече пари се възползват от кризата и спада на цените на имотите в Гърция и активизират инвестициите в южната ни съседка, сочи проучване на „Лукс имоти”.

Според Полина Стойкова от BULGARIAN PROPERTIES предпочитат се готови апартаменти или къщи, защото строителството в чужбина е трудоемък процес.

Гръцки брокери от Солун съобщиха за „Монитор”, че трябва да се има предвид едно важно условие при покупка на имот в южната ни съседка. Не само за гръцки граждани, но и за чужденци винаги се иска декларация за произхода на парите, а отделно местните власти правят собствена проверка на достоверността. По думите на президента на Европейската мрежа на асоциациите за недвижими имоти (CEREAN) Никос Маноменидис, който е и брокер във втория по големина гръцки град, това спира и много от руснаците, искащи да си купят скъпо жилище или къща в южната ни съседка.

Според управляващия съдружник на агенцията ЛУКС ИМОТИ Никола Стоянов покупките на имоти от страна на българи извън пределите на страната са в добри мащаби. Последното имотно изложение във Великобритания „А Place in the Sun“, проведено в средата на месеца, показа, че в Лондон кризата отдавна е отминала и цените се повишават, а доходностите в сектора са добри.

За инвестиция в Обединеното кралство най-подходящи са два типа имоти ­ апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд. В академичните центрове на Острова се търсят студиа или апартаменти в близост до учебните заведения. Цените за подобен вид жилища започват от 40 хил. паунда и могат да достигнат 60-70 хил. паунда, а доходността е около 10% годишно. „Великобритания е пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата”, посочва Стоянов.

Добромир Ганев от „Форос” каза за „Монитор”, че някои нашенци с повече пари, имащи деца, записали се да следват на Острова, са им купили жилища там. „Болшинството от българите, позволили си да купят имот зад граница, инвестират във ваканционни имоти по бреговете на Бяло море в северните райони на Гърция”, уточни брокерът.

По информация на „Лукс имоти” качествени жилища във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 хил. евро, а във Франция ­от 300-350 хил. евро. В по-ниския сегмент обаче цените на Иберийския полуостров започват от 60-70 хил. евро.

Разгледайте луксозни имоти в Гърция

Вижте луксозни имоти в Испания

Разгледайте луксозни имоти във Франция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти