LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Без високи сгради в центъра на София

Вестник "Труд"

15.05.2017

През юни отпушват бул. "Патриарх Евтимий", "България" и "Гешов"

В историческия център на София няма да се позволява строителство на високи сгради. Това стана ясно от интервю на кмета на столицата Йорданка Фандъкова в телевизионен сутрешен блок. Фандъкова съобщи, че се подготвят промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община. "Има място за високи сгради в столицата, въпросът е къде", коментира тя.

"Труд" потърси главния архитект на София Здравко Здравков, който обясни, че в момента липсва регламент за височината на сградите в т.нар. смесена многофункционална зона на столицата. Той увери, че новите текстове в закона не определят височината на сградите, а с тях се отрежда мястото на бъдещото сити. "Засега сме се спрели на района около летището и централната жп гара. Причината е, че в южно направление не може да има високо строителство", поясни арх. Здравков.

През юни започва отпушването на булевардите, по които сега се строи третият лъч на метрото - "Патриарх Евтимий", "България" и "Гешов". Всички 12 станции ще бъдат пуснати едновременно, съобщи Фандъкова.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти