LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Обявиха Варна за най-активният град след София

NovaVarna.net

21.09.2017

Тази седмица в град Варна за трети път тази година се проведе кръгла маса на тема "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса" между местните власти, бизнеса и университетите във Варна, членовете на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), Българска Аутсорсинг Асоциация и ICT Media.

Проектът Road Show 2017 г.: "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса", започна с пилотен проект в град Русе на 17 септември, 2016 г. През 2017 г. инициативата продължи с организиране на дискусии в Бургас (30 март 2017), София (30 май 2017) и Варна (19 септември 2017) с цел да създаде предпоставки за развитие на регионите, посредством подобрение на бизнес климата в тях.

Обект на дискусиите са теми като намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса. Дискусията във всеки от изброените по-горе целеви градове се осъществява под формата на VIP бизнес обяд в приятна работна обстановка.

По време на срещата във Варна бяха дискутирани намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона на Варна и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса.

Сред присъстващите бяха кметът на Варна г-н Портних, главният архитект Виктор Бузев, областният управител Стоян Пасев, представители на ресорните дирекции в община Варна, академичното ръководство на висшите учебни заведения в региона, директори на профилирани гимназии, изпълнителни директори на големите компании в региона и компании, членове на партниращите на проекта асоциации.

Всички бяха единодушни, че Варна е най-активният град след София и по стъпките за развитието му всички трябва да си сътрудничат. "Големите компании правят градовете и ги променят. Те биха помогнали и инвестирали в инфраструктурата. Виждам, че всички на тази маса сме стимулирани да инвестираме и да направим Варна по-добър град. Трябва заедно да направим Варна по-видима и желана за живеене и инвестиране", добави Таня Косева, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

Разгледайте луксозната ни селекция имоти във Варна

Вижте актуалната ни селекция имоти в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти