LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Край морето малките жилища отново на мода

Вестник "Монитор"

07.03.2017

Варна е на първо място по продажби на имоти и на второ по високи цени в страната, като на мода са отново жилищата с по-малка площ. Минималната цена в морската столица е 460 евро за кв. м, а максималната - 1830 евро. Търсят се апартаменти във всички варненски квартали, като семействата с по-малки бюджети купуват предимно в крайните райони.

Най-предпочитани са нови жилища, с една и две спални, но има пазар и за луксозни и много скъпи имоти. В града най-скъпо продаденият имот е в Морската градина за близо 1 млн. лв., а най-евтиният е от едва 16 кв. м в кв. "Владиславово" за 9600 евро.

Покачването на цените на имотите в морската столица през 2016 г. е между 3 и 6 на сто и тенденцията за ръст на обема сделки ще се запази и през тази година заради изгодните ипотечни кредити за покупката им. Освен това, ниските лихви по депозитите също катализират пазара.

Според брокерите при сделките с имоти основният дял е на новите жилища, като Варна отчита значителен ръст на годишна база, където повишението в броя на покупко-продажбите им е с почти 32%, показват още данните от статистиката.

Разгледайте нашите оферти луксозно ново строителство във Варна за продажба и под наем

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти