LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Хиляди туристи идват на уикенд почивки в София

Profit.bg

28.11.2016

Бум на уикенд туристите отчитат в София. През последните месеци чужденците, които пътуват само за два-три дни, вече включват и нашата столица в плановете си. Причината е пускането на нови линии на нискотарифните самолетни авиокомпании, предаде bTV.

Професионалните гидове разказват, че София не е най-мечтаната дестинация за чужденците, но при толкова евтини билети желаещите да я посетят са се удвоили. От началото на годината през София са минали около 1 милион чужденци.

По данни на екскурзоводите, които водят обиколките из столицата, през октомври ръстът е 140% на годишна база. Основно гостите в София са от Германия, Великобритания или Франция. Този тип туризъм осигурява сериозни приходи и за хотели и за ресторанти.

"Ясно е, че този човек спи някъде, яде някъде, ходи на клуб (...) нашите гости са от широк диапазон - от хора, които спят в хостели или при приятели, до такива, които нощуват в 4-звездни хотели", коментира Стефан Огнянов от Free Sofia Tour, които организират пешеходни обиколки на София.

Като цяло, този тип гости избягват чисто туристическите ресторанти, а искат на съседната маса да има българи.

Разгледайте портфолиото ни с луксозни апартаменти под наем в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти