LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Търново отчита подем на строителство на жилищни блокове

Вестник "Строител"

22.05.2017

Строителството на жилищни сгради във Великотърновско е в подем след тоталния застой през последните години, показа справка за издадените от общината строителни разрешения за тримесечието.

Инвеститорите вече приоритетно правят апартаменти, а не обекти с друго предназначение. Общинските власти са издали книжа за 20 блока само за февруари, март и април, като в тях има 188 апартамента, а общата им разгъната площ надхвърля 25 хил. кв. метра.

"Сградите са основно в областния център. Въпреки че спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за жилищни здания намаляват с 37,5%, то броят на жилищата в тях и общата им застроена площ се увеличават съответно със 193,8% и 111,3%, което практически доказва тенденцията за възраждане на блоковото строителство", съобщават от общината.

Разгледайте нашето портфолио с имоти в района на Велико Търново

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти