LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Студенти баровци искат луксозни апартаменти

Вестник "Монитор"

30.05.2017

Основната категория лица, търсещи квартири във Велико Търново, са студентите от местния университет. Според агенциите за недвижими имоти и хора, отдаващи личните си жилища под наем обаче, през последните години профилът на студентите значително се е променил. Все повече от тях започват да търсят апартаменти ново строителство с пълно обзавеждане и екстри като подово отопление, климатици, кабелна телевизия, интернет, твърдят местните брокери. Някои от момичетата пък дори предявявали изисквания и по отношение на цвета на стените, тапетите и мокетите.

Най-търсени все още продължават да са жилищата в идеалния и широкия център. Наемите там са изключително разнообразни в зависимост от предлаганата квартира, квадратурата, обзавеждането и екстрите в нея. При новото строителство малките едностайни жилища могат да бъдат с обявена цена и от 150 евро нагоре, а двустайните да достигнат до 200-250 евро. Търсени за квартири са и кварталите "Картала", "Колю Фичето" и "Бузлуджа".

Според търновските брокери на имоти през последните години студентите с по-големи финансови възможности предпочитали да си вземат под наем цяла къща в някое от съседните на областния град села като Малък чифлик, Самоводене или Арбанаси и всеки ден пътували с личните си коли до университета и обратно. Това обаче били единични случаи.

Разгледайте нашето портфолио от имоти във Велико Търново

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти