LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

София попадна сред най-евтините, но приятни места за живеене

Вестник "Дневник"

28.07.2016

Американско издание препоръча София като един от най-приятните градове в света за живеене на чужденци.

"Хъфингтън пост" постави столицата на България на престижното 11-то място, препоръчвайки на читателите си къде биха могли да се заселят, ако решат да променят нещо в живота си.

Класирането на изданието е базирано на изследването на американската консултантска компания "Мърсър", която следи издръжката на живота в 201 града в света. В нея се преценява размерът на всекидневните разходи на чужденците - наемът, цените на храните, на билетите за кино и други обща 200 стоки и услиги спрямо американския долар. Целта на изследването е да даде насоки на компаниите доколко да компенсират командированите си служители в чужбина. За туристите пък е индикация какви разходи да планират, когато пътуват самостоятелно.

"Само защото не чувате често за столицата на България не значи, че трябва да отхвърлите идеята да заживеете там. Самолетните билети, заведенияти и забележителностите - всичко е достъпно в този град - бижу", пише изданието, подбрало от класацията на "Мърсър" градовете в по-долната част - нито много скъпи, нито прекалено евтини.

Ето кои са останалите 10:

1. Лион

2. Лисабон

3. Уелингтън

4. Рига

5. Прага

6. Отава

7. Сантяго (Чили)

8. Ханой

9. Белфаст

10.Кейптаун.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти