LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Нови акценти в приоритетите на София 2017

Градът.bg

27.12.2016

И тази година запазваме големите устойчиви приоритети, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на бюджета на Столична община пред журналисти. Те са транспортна инфраструктура и модерен транспорт, екология, образование и сигурност. Продължаваме с ремонти и цялостна реконструкция на бул. "Дондуков", ул. "Граф Игнатиев". Ще се ремонтират и трамвайното трасе по бул. "Македония" и бул. "Цар Борис III", рехабилитация на трасето по ул. "Каменоделска", каза зам.- кметът по транспорт и транспортна инфраструктура Евгени Крусев.

В ключовите приоритети са поставени нови акценти:

- Ремонти и изграждане на квартални улици и развитие на веломрежата. 34.6 млн. лв. са предвидени в проектобюджета за 2017 г. за изграждане, поддържане и ремонт на уличната мрежа с нови 30 улици и за 50 км веломрежа.

- Реконструкция на междублоковите пространства. В проекта за бюджет за 2017 г. се залага двойно увеличение на средствата за междублокови пространства – от 4 на 8 млн. лв.

Общият размер на бюджета за 2017 г. е 1,257 млрд. лв. благодарение на събираемост на данъците, еврофондовете и управлението на средствата.

От 2012 г. е устойчивата тенденция на по-добра събираемост на данък от недвижими имоти. Благодарение на електронна система между Столична община и Министерство на транспорта от 2013 г. досега е увеличена с ¼ събираемостта на данъка върху моторните превозни средства. Това отчете кметът Йорданка Фандъкова.

Към момента има над 93% изпълнение на приходите на общината, посочи заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов. Той представи идеята да бъде направено програмно бюджетиране за здравеопазването.

Според последното изследване на Института за пазарна икономика София е единственият български град, който е успял да излезе от икономическата криза, да преодолее последиците от нея и да привлича инвеститори.

Луксозно ново строителство в София — апартаменти в новостроящи се сгради и комплекси

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти