LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Анализатори отчитат: 2017-а рекордна година за сделки с търговски площи

Вестник "24 часа"

08.09.2017

2017-та се очертава като рекордна година за инвестиции в търговски площи, показват данните на консултантска компания за бизнес имоти. Според консултанта над 70% от търсенето на офис площи под наем са генерирани предимно от аутсорсинг индустрията. След нея най-голям интерес проявяват фармацевтичните компании и тези от финансовия сектор. Продължават и процесите на преструктуриране, релокация и оптимизация на пазара.

Наемателите се ориентират към голямоформатни офиси, на комуникативна локация. с възможности за изграждане на гъвкави работни пространства. Търсенето на площи от аутсорсинг бизнеса е насочено както към София, така и към големите градове на страната за позициониране на втори офис. В общата рамка на България след столицата най-добре се позиционира Пловдив. В последните няколко години сме свидетели на огромен инвеститорски интерес, което до голяма степен определя динамиката в развитието на местната икономика.

Големите световни брандове от IT и аутсорсинг индустрията все по-често търсят офиси в сътаната и имат редица изисквания в тази посока. В момента в града развиват дейност над 80 малки, средни и големи фирми в тази сфера. Очакванията са през следващите години броят им да се увеличава.

Офиси под наем и за продажба в България

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти