LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Какъв имот ново строителство можем да купим в София

Новини Dir.bg

21.04.2017

Засилено предлагане на нови жилищни проекти, десетки сгради в процес на реализация, ниски лихви по кредитите и повишение на цените. Едва ли след кризата сме подозирали, че може да говорим за подобен възход на имотния пазар, но е факт, че се случва.

Дали обаче този оптимизъм няма да доведе до нов имотен балон? Според експерти, засега няма предпоставки за подобни опасения, защото нарастването на новото строителство от миналата година и началото на тази година ще доведе до по-голямо предлагане на жилища, а от там и до успокояване на цените.

Отделно се очаква да започне и плавно повишение на лихвените проценти - нещо, което Федералният резерв на САЩ вече направи, и това ще балансира пазара у нас.

От бранша коментират, че бързото повишение на цените в столицата (около 12%) отдръпва купувачите; а проекти, които не отговарят на изискванията им за качество, ще останат по-дълго нереализирани.

Една от причините за по-значителен ръст в цените в някои софийски райони се корени в появата на сериозни обеми ново строителство. От своя страна, предприемачите са оптимистично настроени за развитието на пазара, и в комбинация с политиката на банките, които предлагат приемливи лихви по кредитите, това ги прави по-активни, за което говори и увеличеният брой проекти ново строителство.

Според последните налични от НСИ данни за издадени разрешителни за строеж на нови сгради, през четвъртото тримесечие на 2016 г. броят им се увеличава с 6.3%, в сравнение със същия период на 2015 г.

Пазарът на имоти с най-доброто тримесечие от 2008 г. насам. Ръстът обаче обхваща само четирите големи града - София, Пловдив, Варна и Бургас. Дали обаче предлагането няма да надхвърли търсенето и дали отговарят планираните проекти на все по-високите изисквания на купувачите, предстои да разберем.

Какви жилища ново строителство се предлагат на пазара в София и колко трябва да отдели човек, за да живее в току-що построен дом? Има ли за всеки по нещо или само хора с по-високи доходи могат да си позволят ново строителство?

Решихме да проверим колко струва да купим новостроящ се имот в различни части на София. Резултатът - изключително разнообразие, на сравнително достъпни цени, качествени изпълнения и съвременни стандарти. Ето едно от най-интересните предложения:

За 35 153 евро може да купите жилище с площ 57 кв. м в Люлин. Сградата на LYULIN CENTRAL е с 8 етажа, с подземни нива с паркинги и гаражи. На кота нула са разположени няколко открити паркоместа. Приоритетна цел е наличното пространство за озеленяване, включващо детска площадка и зона за отдих.

Общата разгъната застроена площ на сградата е 5354 кв. м, от която площта на жилищните етажи е общо 3551 кв. м, а на двете подземни нива, заети от паркоместа, гаражи и мазета е общо 1803 кв. м. Сградата е монолитно строителство, железобетонна конструкция, с вътрешни и външни стени, изградени изцяло от качествена червена тухла.

Разгледайте нашите предложения за оферти ново строителство

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти