LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Жилищният пазар през 2017 г. ще продължи да бъде активен

Вестник "Капитал"

22.12.2016

Новите райони на интереса ще са булевардите "Черни връх", "Шипченски проход", кварталите "Бъкстон" и "Витоша"

Предстоящата година ще бъде активна за сектора на жилищните имоти, съобщават в прессъобщения агенциите "Имотека" и Bulgarian Properties. През следващата година подемът в София и другите големи градове ще продължи и отново ще бъде движен от местното търсене, като купувачите ще са все по-добре информирани за актуалните пазарни тенденции и ценови нива, смятат експертите.

Положителна прогноза

"Създалата се конкуренция между новите сгради (новозапочващи и вече реализирани) и между тях и обектите на вторичния пазар ще доведе до една по-пъстра картина на предлагането, която все по-добре ще успява да удовлетворява търсенето", коментира изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова. "Това от своя страна ще доведе до допълнително увеличение в обема продажби", смята Стойкова. Очакванията са ръстът на продажбите да е по-значим, отколкото нарастването на цените на имотите, където темпът ще се забави с балансирането на пазара и ще остане в рамките на до 10% през 2017 г. "Накратко казано, през следващата година ще имаме по-подготвени купувачи, по-добро предлагане и достъпно банково финансиране. Всичко това дава предпоставки за запазване на възходящия тренд", коментира Стойкова.

Нови зони ще привличат интерес.

Купувачите в София догодина ще разширят периметъра си на интерес и районите, в които търсят подходящото жилище, прогнозират от "Имотека". След като през изминалите 12 месеца центърът, източните и южните квартали бяха най-желани, през 2017 г. редом с тях ще се появят и нови "горещи" точки на активност. Повечето от тях ще са в близост до планираните линии на метрото и районите, в които инфраструктурата активно се подобрява или има повече удобства. Според Явор Пейчев, регионален мениджър в "Имотека", по-силен интерес през 2017 г. ще се наблюдава в районите на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна", бул. "Шипченски проход", кв. "Красно село", "Бъкстон", "Витоша", по протежението на бул. "Владимир Вазов". "Това са райони, които са активно развиващи се днес, а цените им все още са достъпни. В близките години обаче е вероятно нивата там да се покачат", коментира Пейчев.

Моля разгледайте нашите най-добри проекти в районите, които ще бъдат най-търсени през 2017г.

Комплекс Vitosha View

Комплекс Buxton bridge

Комплекс South Park West

Комплекс Royal Park Boyana

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти