LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Купуваме имоти с поне две спални

Вестник "Телеграф"

27.12.2016

През 2016 цените в повечето райони на София минават 1000 евро на кв.м, а в центъра вече се продават по 1500 Евро и повече на кв.м. Тази година се е увеличил интересът към покупка на големи жилища, с две спални. Малки апартаменти са се купували с цел инвестиция, защото се отдават по-лесно и на добра цена под наем.

Кварталите, които са близко до метрото са предпочитани. Заради подземното влакче вече се търсят имоти и в западните квартали, където цените все още са сравнително ниски. Най-търсени квартали са "Дианабад", "Изток", "Дървеница", "Младост", "Лозенец" и "Хладилника".

Имоти с цел даване под наем се купуват в жк "Стрелбище", "Гоце Делчев", "Борово" и "Манастирски ливади". Първостепенно значение има разположението на имота до удобен транспорт, училища, детски градини, месторабота и парк. Предпочитаните изложения са юг и изток. Цената може драстично да се промени в зависимост от етажа.

Тенденцията към търсене на апартаменти с две спални се очаква да продължи и през 2017 година. Освен това, жилищата ще продължават плавно да поскъпват през 2следващите дванадесет месеца.

Разгледайте нашите оферти за луксозни имоти в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти