LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Започва конкурсът Homemade Green Sofia

National Geographic България

13.02.2017

Целта на проекта с общ награден фонд 15 000 лева е да провокира идеи за това как хората сами да направият София по-зелен, по-креативен и по-чист град.

Конкурсът Homemade Green Sofia се организира от Иновейшън Стартър и Клийнтех България и се провежда тестово само на територията на Столична община. Конкурсът ще бъде активен от 25 февруари до 15 юни 2017 година и ще приключи на 21 юни с официално събитие и награждаване в ботаническата градина на СУ "Св. Климент Охриски".

Участниците ще могат да изпращат за публикуване снимки на свои проекти за зелени балкони, тераси, градини и зелени площи в следните четири категории:

  • Частни балкони и градини;

  • Фирми - със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена с тяхна подкрепа площ;

  • Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участието на учениците им;

  • Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании

Всяко частно лице, което живее на територията на Столична община, както и всяка компания или образователна институция (детска градина, училище) в София могат да кандидатстват за най-красив зелен проект в своята категория, като изпратят на имейл адреса долу до 3 снимки, придружени с име, фамилия, телефон, имейл, адрес на обекта (само име на квартала).

За всяка една категория са предвидени следните награди:

  • парична награда в размер на 3 750 лева за победителя в категорията;

  • табела "Най-красива градина в града" (за конкретната година, категория) и грамота за фирми, училища и детски градини в съответната категория;

  • предметни награди, предоставени от партньори на конкурса.

Организаторите на коркурса ще публикуват отделни албуми във фейсбук страницата на събитието с име на участника, компанията или учебното заведение. Зелените балкони, градини и креативни пространства, получили най-голям брой харесвания, ще бъдат оценени от експертно жури от представители на Асоциация на ландшафтните архитекти, "Зелена София", National Geographic България, неправителствената асоциация "За земята" и др.

Проектът Homemade Green Sofia се реализира с медийната подкрепа на редица медии, сред които National Geographic България, Capital.bg, Dnevnik.bg.

Генерален партньор на инициативата е Volkswagen, а проектът се провежда с подкрепата на "Зелена София", "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки", Издателство "Клевър Бук", ботанически градини към СУ "Св. Климент Охридски", Немечек България, Суперхостинг България, ABC Design&Communications, Българска асоциация за управление на хора и др.

За повече информация: [email protected]; 0896 60 41 74 - Вяра Савова, координатор на проекта.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти