LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Имотите в Гърция по-евтини от софийските

Вестник "Телеграф"

29.03.2017

Жилищата в Гърция са по-евтини от софийските. Това сочи проверка на "Телеграф" в сайтове за имоти, където апартаменти в южната ни съседка масово се продават на безценица. Студио в Аспровалта например се продава на цена от 15 000 евро. Имотът е 35 квадрата и се намира на III етаж в затворен комплекс. На 100 метра е от морето, а от терасата, която е 4 квадрата, се отваря гледка към третия ръкав на Халкидики - Атон. Към имота има и място за паркиране.

Комплексът разполага с барбекю. За сравнение в родната столица средната цена на квадратен метър е около 1000 евро, или двойно повече.В друга обява се продава едностаен в центъра на Атина. Състои се от отделен кухненски бокс, баня с тоалетна, антре и голяма спалня. Намира се на партера. Жилището е с южно изложение и много топло. В близост до болници, училища, ВУЗ, спирки и метростанция. Цената е 30 000 евро, а площта му е 30 квадрата.

В друга обява пък продавачът предлага и замяна на апартамент в Гърция за жилище в София. Обявата е за обзаведен апартамент с две спални в Неа Плагия. Имотът е 51 квадрата и струва 51 000 евро. Намира се на сто метра от плажа. Гръцкото градче Неа Плагиа се намира на 360 км от София и на 50 км от Солун.

Масовите разпродажби на имоти в цяла Гърция на ниски цени се дължат на въведения единен имотен данък в страната, коментираха експерти за "Телеграф". Той предвижда собствениците на недвижимости да плащат от 2 до 13 евро на квадратен метър според местоположението и размера на имота. Данъкът беше включен в законопроект, одобрен от международните кредитори на Гърция, който беше гласуван и от парламента. С този данък Гърция се надява да увеличи приходите си, докато се бори с дълбоката рецесия. От него в хазната се очаква да влизат по 2,65 млрд. евро годишно.

Разгледайте нашите предложения за инвестиция в луксозни имоти в Гърция

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти