LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Международната федерация по недвижими имоти FIABCI гласува доверие на България

НСНИ

31.05.2017

На 25.05.2017 г. по време на Генералната асамблея на Международната федерация по недвижими имоти FIABCI състояла се в Андора, Асен Македонов - член на УС на НСНИ и предходен председател на ФИАБЦИ-България бе избран за Световен Президент на FIABCI с мандат май 2018 - май 2019 г. Българският представител беше избран измежду общо три индивидуални кандидатури, съответно от България, Белгия и Панама. Генералната асамблея обединява около 240 гласа представляващи вота на 48 държави, в които е представена FIABCI. В Генералната асамблея по право участват НСНИ и ФИАБЦИ-България. Организацията обединява около 2000 члена, между които индивидуални, корпоративни членове, професионални асоциации, университети и някои обществени институции. Академичен член на FIABCI е и Университетът за национално и световно стопанство /УНСС/.

FIABCI е основен съветник в сферата на недвижимите имоти към Икономическия съвет на ООН и партньор на UN-Habitat по програмата за имплементирането на Sustainable Development Goals и новата Urban Agenda. Очаква се организацията да започне активна работа с общините на големите населени места в различни държави, като голям интерес представляват държавите от Африка и други райони, които предстои да се развиват и да е превръщат в милионни територии.

Генералната асамблея предшества Световния конгрес на FIABCI, провел се в периода 26-28 май 2017 г. в Андора, който беше посветен на устойчивото развитие и тенденциите в архитектурата и устройството на градовете. Конгресът беше открит с представянето на световноизвестния френски архитект Жан Нувел, който говори за "Чувствителните сгради" и тенденциите в архитектурата те да стават все по-тънки и по-високи.

В конгреса взеха участие около 350 представители от различни държави, сред които представители на Национално сдружение Недвижими имоти и ФИАБЦИ-България. Освен професионалистите в сферата на недвижимите имоти участие взеха и представители на кметството на Андора, общината в Тайчунг, Тайван и Дубай. Фото платформата Picmiller беше един от спонсорите на конгреса. С нея НСНИ подписа партньорски договор, чрез който членовете на организацията ще ползват преференциални финансови условия.

По време на специалната церемония по връчването на наградите FIABCI Prix d’Excellence Awards бяха отличени със златни и сребърни призове множество проекти от Азия и Европа, сред които шест от Унгария. През есента на 2017 г. Будапеща ще даде възможност за участие в регионалния кръг на наградите и на български проекти. През 2013 г. българският проект „Санта Марина Вилидж“ с инвеститор „Феър Плей Интернешънъл“ получи златен световен приз на същия конкурс. В очакване сме на нови български постижения.

През 2018 г. Световният конгрес на FIABCI ще се проведе в Дубай, а в началото на декември 2017 г. предстои FIABCI International Real Estate Summit в Атина, Гърция, за който НСНИ ще организира делегация за своите членове и ще предостави специални възможности за участие на млади професионалисти под 35 г.

Новината беше предоставена от Председателя на УС на НСНИ – инж. Ирена Перфанова, член на Световния борд на FIABCI, член на международното жури на конкурса FIABCI Prix d’Excellence Awards, Президент на ФИАБЦИ-България /2011-2014/.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти