LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Експерт: Сега е добър момент за сделки с имоти

Actualno.com

16.10.2017

Експерти са категорични, че сега е добър момент за покупко-продажба на жилище, тъй като цените са достигнали до нивата през кризата от 2008 г. Най-много сделки и изтеглени кредити има в четирите най-големи града в страната. Най-активни са младите хора, които купуват и по-големи жилища - тристайни, заяви пред БНТ кредитният консултант Тихомир Тошев.

Той предупреди желаещите да закупят имот да бъдат предвидливи, защото разходите по сделката за жилище могат да достигнат 8%. Тоест, ако апартаментът струва 100 000 лв., е редно да предвидим около 8000 лв. за разходи - нотариални такси и др., както и първоначална вноска от спестени собствени средства от около 15 000 - 20 000 лв.

При избиране на финансова институция за кредитиране е добре да се направи проучване за условията, да се обсъдят внимателно и едва след това да се тегли кредит. В момента лихвите по ипотечните кредити де движат между 3.3 и 3.8%, последните няколко месеца виждаме задържане на лихвите, спряха да падат, съобщи Тихомир Тошев и прогнозира, че най-вероятно те ще останат на тези нива до края на годината и началото на следващата. Очакванията на повечето анализатори са, че ще има движение леко нагоре.

Открийте нашата селекция от най-новите оферти за луксозни имоти за продажба и под наем в България

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти