LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Град София чества своя празник

LUXIMMO

17.09.2016

Днес, на християнския празник "Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов", честваме Денят на София. Градът носи името на светата мъченица София, която заедно с трите си дъщери Вяра, Надежда и Любов загинали в страшни мъчения за Христовата вяра през 126 година по време на римския император Адриан (117-138 г). Празникът на столицата на България е обявен за такъв с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г.

С разнообразни събития ще бъде отбелязан официалният ден на град София. Традиционно всички културни институти на Столична община отварят своите врати за гражданите и гостите на града. Няколко музея и галерии отварят вратите си безплатно за посетители през целия ден, сред тях са Музеят "Земята и хората", къщата-музей на Пейо Яворов, парк-музей "Врана", Музеят на историята на София, Софийската градска художествена галерия, Зоопарк-София, и др.

Ден на отворените врати ще има и в театър "Възраждане" и театър "Българска армия". По-късно днес ще бъдат връчени и наградите за постижения в областта на културата на Столична община.

Днешният празник се празнува от именниците, които посрещат гости. В много къщи на този ден се месят пресни питки и се раздават с грозде или с други плодове, за здраве, щастие и любов, пеят се песни и се играят хора.

Разгледайте луксозната ни селекция с апартаменти в София тук

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти