LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България е на осмо място в Европа по доходност от отдаване на имоти

Investor.bg

03.10.2017

Великобритания се срива с 10 места в класацията на WorldFirst заради забавянето на жилищния пазар и Brexit

България е на осмо място в Европа по доходност от имоти, отдавани под наем, съобщава онлайн изданието simplybusiness.co.uk, като се позовава на изчисления на групата за плащания WorldFirst.

Средната доходност у нас достига 5,77%, посочва изданието.

Лидер в Европа е Ирландия с доходност от 7,08%. На второ място е Малта с 6,64%, а на трето – Португалия с 6,43%.

Топ 10 се допълва от Холандия, Словакия, Белгия, Турция, Кипър и Унгария.

В дъното на класацията е Швеция със средна доходност от отдаване под наем в размер на 3,03%. Непосредствено преди нея са Хърватия и Франция с по 3,82%.

За 12 месеца Великобритания отчита най-силен спад в подреждането – с 10 места до 25-та позиция със средна доходност от наем на имот от 4%. Причината -„предизвикателната среда“ за собствениците на имоти, като отпаднали данъчни облекчения за жилища, отдавани под наем, и ръст на данъците при сделка с цел овладяване на спекулациите заради недостига на жилища в големите градове на страната.

Затягат се и изискванията към купувачите на имоти за отпускане на ипотечен кредит, пред инвеститорите стоят r неясните перспективи заради Brexit, по който още се водят преговори.

Според Едуард Харди от WorldFirst влошаващата се динамика на пазара на наеми на Острова звучи като сигнал за по-голямо забавяне на жилищните пазари.

Насладете се на нашата селекция от луксозни апартаменти под наем в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти