LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България остава сред 20-те най-желани страни за втори дом

Politika.bg

18.08.2017

България остава в топ 20 на най-желаните дестинации за покупка на втори дом. През юли страната ни понижава класирането си с пет позиции до 13-то място в подреждането на онлайн портала themovechannel.com. макар че относителният дял на запитванията от общия им брой се запазва сравнително стабилен. Понижението на страната ни в класацията се обяснява с възхода на някои други дестинации, които я изместват. Германия, Турция и Индия се връщат в топ 10 на класацията, а част от интереса се пренасочва към други страни, като например Тунис, Мароко и Бразилия.

За пръв път от октомври 2016 г. Португалия се връща в топ 3 на класацията. Популярността на имотите в страната достига деветмесечен връх, отчита порталът. Страната събира почти 1,9% от запитванията за имоти, осъществени през сайта.

Първите две позиции в класацията продължават да се държат от САЩ и Испания, а Франция се придвижва с една позиция напред до четвърто място. Петата позиция в класацията е за Италия. Топ 10 се допълва от Кабо Верде, Турция, Индия. Гърция и Германия. Най-силен скок в класацията отчита Бразилия - 31 места до 22-ра позиция, Следва Тунис с 24 места до 14-та позиция. Мароко се изкачва с 13 места до 28-ма позиция. Румъния е държавата с най-силно отстъпление в класацията - със 17 места до 39-та позиция, следвана от Филипините - с 11 места до 35-та позиция.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти