LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

България сред най-добрите дестинации за инвестиции в имоти

Profit.bg

29.11.2016

България е поставена на седмо място сред най-добрите дестинации в Европа за имоти, отдавани под наем. Това показва доклад на компанията World First.

Доходността от инвестиции в имоти у нас е 6.04%. На първо място е Ирландия с 6.54% доходност. Тя се придвижва от десето място на челната позиция. Ирландия се превръща в една от най-бързо растящите икономики в Европа и шестият най-бързо растящ имотен пазар в света.

Страната продължава да привлича нови инвестиции и жители, което стимулира имотния й пазар и я превръща в идеална локация за добра възвръщаемост от инвестиции в имоти.

Средната цена на наем на едностаен апартамент в ирландски град е повече от 11 000 паунда на година, което поставя Ирландия на второ място по скъпи наеми в Европа - след Люксембург, където средната цена на годишните наеми е 14 000 паунда.

За сметка на това закупуването на едностаен апартамент в Ирландия струва скромната сума от около 148 000 паунда, а тристаен апартамент струва средно 285 000 паунда. Холандия и Португалия са следващите най-добри дестинации за доходност от инвестиции в имоти съответно с 6.35 и 6.33%. И двете държави имат сравнително ниски цени на имотите, в сравнение с останалата част на Европа, като предлагат евтини инвестиции с висока възвръщаемост.

На четвърто и пето място са Белгия, Унгария и Турция със съответно 6.32 и 6.21%. В десетката попадат още Малта, Словакия и Латвия съответно с 6.01, 5.94 и 5.41%. Значителни разлики в доходността от инвестициите в имоти под наем има между селските и градските райони, като най-голяма е разликата в Турция, а най-малка – в Гърция.

Вижте нашето портфолио от луксозни имоти за продажба и под наем в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти