LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Все повече българи със собственост в курортите

Вестник "Строителство имоти"

08.06.2017

Засилването на интереса на чуждестранните туристи към България като лятна дестинация насочва все повече българи към пазара на ваканционни имоти. Целта на новите собственици е те да ги отдават под наем, а едновременно с това да си осигурят база и за собствената почивка по Черноморието. Допълнителна причина е политиката на банките, които масово свалиха лихвите по депозитите под 1%.

Тенденцията е да се търсят по-евтини жилища, за да се постигне по-бърза възвръщаемост на вложените пари. Около 80-90 на сто от запитванията в агенциите за недвижими имоти са за жилища на стойност около 30 000 евро. В курортите Св. Влас и Слънчев бряг за т.нар. бюджетни жилища запитвания. Това са апартаменти с една спалня, които се предлагат предимно на вторичния пазар.

В същото време интересът на чужденците към покупка на имоти с инвестиционна цел у нас се удвоява спрямо края на 2016 г. и продължава да расте през тази година. Въпреки това обаче брокерите очакват предлагането да остане по-голямо от търсенето, защото купувачите от Русия продължават да бъдат предпазливи. На ваканционния пазар по морето клиентите освен българи са и чужденци - италианци, сърби, украинци, отскоро унгарци и чехи...

За средни цени в този пазарен сегмент е трудно да се говори, тъй като при имотите по морето има проекти във всички ценови сегменти, а разликите понякога са огромни.

Разгледайте нашето предложение за лускозни имоти по българското Черноморие

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти