LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Двойно покачване на британския интерес към ваканционния сегмент у нас

Politika.bg

13.01.2017

Запитванията от чужденци за ваканционни имоти в България нарастват двойно през декември. Страната ни запазва стабилни позиции в класацията на онлайн портала за имоти TheMoveChannel.com за миналия месец, като заема 12-та позиция - без съществени изменения в класирането през последните шест месеца.

Запитванията за имоти у нас през портала, който обслужва основно британски граждани, обаче се удвояват през декември до дял от 0,71% от всички запитвания. Това съвпада с отчетения от водещите агенции за имоти в България ръст на пазарите на ваканционни имоти в зимните курорти, където британците са отново сред най-активните групи купувачи.

Като цяло през декември британците се насочват към по-достъпни дестинации на фона и на спада на обменния курс на лирата. В топ 10 на класацията се задържа Турция, въпреки напрежението в страната, и влизат страни като Тайланд, Панама и Кипър. Силен скок напред в подреждането отбелязват и държави като Малта, Бахамите, Финландия, Чехия и други. Лидер в класацията за шести пореден месец и за 11-ти от последните 12 месеца е САЩ, уточни lnvestor.bg.

Запитванията за имоти в страната се удвояват през декември спрямо ноември до дял от почти 15%. През декември 2016 г. запитванията за имоти в САЩ са били малко над 13% от всички. Перспективите за по-бърз ръст на лихвите в страната засега не отблъскват купувачите, както и засилването на долара на валутните пазари. Това отразява силното доверие в пазара на имоти в САЩ, коментира TheMoveChannel.

На второ място в класацията се задържа Испания, която продължава да привлича купувачи с атрактивните цени и приятния климат. Третата позиция в класацията е за Тайланд, който реализира и най-големия скок за месеца с 22 места. Топ 10 се допълва от Франция, Дубай, Португалия, Турция, Италия, Панама и Кипър.

Разгледайте нашите оферти за елитни и суперлуксозни имоти в България за продажба и под наем

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти