LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова споделя тенденции за пазара на имоти през 2018-а

Economy.bg

05.01.2018

Очаква се 2018 да затвърди тенденциите за възходящ пазар от миналата година, макар и с по-умерени темпове. Предлагането на имоти е на път да посрещне търсенето, което ще балансира пазара. Предстои и силен пазар на наемите в София поради европредседателството. Това прогнозират представители на водещи компании за недвижими имоти в България, сред които Невена Стоянова - управляващ директор на LUXIMMO.

Вижте какви тенденции на пазара на имоти през 2018 очерта тя пред Economy.bg:

Очакваме силен пазар на наемите в София поради европредседателството.

През 2018 година очакваме силен пазар на наемите в София поради председателството на Съвета на ЕС. Кв. Малинова долина е новият район на София, който ще привлече интереса на купувачите с цел инвестиция, тъй като се намира на стратегическо място между Бизнес парк София и Студентски град и все още се предлага на атрактивни цени, които не се измерват в никой друг околен квартал.

Ниското данъчно облагане на бизнеса, както и ниските банкови лихви при депозитите и ипотечните кредити, ще повишат доверието при инвестициите в недвижими имоти, като това ще започне да се усеща по-благоприятно и в градове извън София.

Очакваме силен пазар на ваканционни имоти, както и добър градски пазар във Варна, Бургас, Пловдив и други градове. Стабилната икономика на страната ни, доказано добрата доходност при транзакциите с имоти, както и съвременните архитектурни проекти, ще доведат до все по-голям интерес от страна на българи, живеещи извън страната. Определено очакваме екологичната тема да се превърне във водещ тренд при избора на недвижим имот за постоянно живеене, което ще доведе до наличие на повече проекти, съобразени цялостно с концепцията за опазването на околната среда.

Разгледайте нашето най-добро предложение в кв. Малинова долина!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти