LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова с обзор на изминалата година

Economy.bg

21.12.2017

Какво се случи на пазара на имоти през 2017? Вижте как мениджъри на водещи компании в сектора обобщиха годината пред Economy.bg

Изминаващата 2017 ще бъде запомнена като най-активната и най-успешната за недвижимите имоти от 10 години насам. За това са единодушни представители на водещи компании за недвижими имоти в България. Кои бяха най-активните купувачи и какви тенденции се наблюдаваха през годината? Невена Стоянова е част от мениджърите, които обобщиха годината пред Economy.

Невена Стоянова, управляващ директор на LUXIMMO:

2017 беше изключително успешна година във високия сегмент на недвижимите имоти за София и Варна. Новите проекти, които излязоха на пазара, отговориха на потребностите на най-взискателните клиенти. Те бяха изкупени още в начална фаза на строителство.

Основни тенденции разграничиха 2017 от предходните години: търсене на имоти в райони с доказано по-чист въздух и осъзната грижа за опазване на околната среда от страна на купувачи и продавачи; търсене на все по-големи квадратури при апартаменти и къщи и наличие на достатъчно количество естествена светлина; търсене на имоти в подсигурена среда с добра поддръжка и подходящи съседи.

Най-доброто, което се случи през изминалата година, беше завръщането на много заможни българи от чужбина, което именно брокерите на недвижими имоти регистрирахме първи. Увеличеният туристически интерес към София доведе до бърз темп на сделките с имоти в централните части на столицата. Този фактор, както и аутсорсингът на важни компании в София, благоприятстваха повишаването и на наемния пазар във високия сегмент.

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти за продажба и под наем!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти