LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Активизиране на пазара на имоти – търсят се къщи с двор, он-лайн огледите не спират

inlife.bg

27.04.2020

Пандемията от коронавирус, която засегна целия свят, до голяма степен промени начина ни на живот и навиците ни. Това очаквано се отрази и на имотната индустрия. Части от бранша вече наблюдават признаци на промяна сред желанията на потребителите, които се преориентират към по-различни имоти.

Пазарът на имоти в България от началото на извънредното положение мина през няколко етапа. Първоначало беше поставен на „пауза“ както се изразиха експерти в областта, след това започна да се приспособява към новия начин на работа и се появи засилен интерес към онлайн огледите на имоти.

В момента, месец и половина след въвеждането на извънредното положение в страната, пазарът на имоти поема в нова посока. Все повече хора започнаха да търсят къщи или апартаменти с дворове както в града, така и в съседните малки населени места. Около това мнение се обединиха водещи експерти в бранша.

„Тенденцията за търсене на имоти, които са в неприкосновен досег с природата, е вече не просто модерна, а жизнено необходима и освен това много красива“, споделя Ивета Тодорова, старши консултант в Luximo. „Периодът е изключително интересен за нас, защото на пазара останаха активни клиентите със сериозна мотивация да купуват или продават. Реалните срещи, които провеждаме, са в пъти по-малко, но процентът на реализирани сделки след тях е много по-голям в сравнение с периода преди възникване на извънредната ситуация“, казва още тя.

Изображения: inlife.bg

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти