LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Дубай се превръща в глобален център за луксозни жилища

Expert.bg

10.07.2023

В статията си "За първи път: Дубай изпревари по-утвърдени места за луксозни имоти", expert.bg анализира данните от консултантската компания Knight Frank за първото тримесечие на 2023 година в пазари като Дубай, Хонконг, Ню Йорк и Лондон.

Дубай се превръща в световно известен център за луксозни жилища и привлича богати хора от цял свят, включително руски купувачи. Растящото търсене на имоти в този ценови клас помага на Дубай да изпревари други големи градове като Лондон, Хонконг и Ню Йорк. Наложените санкции на Русия след войната в Украйна също увеличават притока на руски купувачи към Дубай. Растежът на пазара на луксозни имоти също влияе на цените на апартаментите и вилите и оказва въздействие върху жилищните цени в по-ниския ценови клас, което може да застраши привличането на чуждестранна работна ръка в града.

Прочетете оригиналната статия тук.

Вижте всички имоти от портфолиото ни за Дубай!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти